Trzy kroki do wyjątkowego smaku
Bazując na wieloletnim doświadczeniu w produkcji, tworzymy rozpuszczalne napoje, wydobywając z naturalnych składników pełnię smaku i aromatu.
Budujemy smak i aromat
Zaczynamy od prażenia składników. Ziarna zbóż i płatki cykorii pod wpływem wysokiej temperatury karmelizują się, nabierają głębi smaku, a ich kolor staje się ciemniejszy. Tak przygotowana aromatyczna baza składników jest gotowa do ekstrakcji.
Wydobywamy esencję
Do odpowiednio dobranych mieszanek prażonych składników dolewamy gorącej wody. Pod wpływem działania wody i temperatury powstaje płynna, mocno aromatyczna esencja, czyli ekstrakt. Cały etap jest całkowicie naturalny – zupełnie jak zaparzenie herbaty lub kawy w domowych warunkach.
Nadajemy kształt
Ostatnim etapem jest suszenie. Teraz płynna esencja zostaje rozpylona w 40-metrowej wieży suszarniczej. Płyn styka się z gorącym powietrzem i stopniowo odparowuje, a powstały proszek opada na dno wieży. Od tego momentu można rozkoszować się naturalnym napojem w wygodnej formie instant.