Składniki

Owoce dzikiej róży

Dzika róża jest przede wszystkim bogatym źródłem witaminy C. Jej owoce zawierają również likopen (ważny i silny antyoksydant), witaminy z grupy A i B, kwasy organiczne i flawonoidy.

Składniki - owoce dzikiej róży

Związki odżywcze, obecne w owocach róży, pobudzają system odpornościowy: mają działanie antybakteryjne, przeciwwirusowe, antyoksydacyjne, zapobiegają infekcjom wirusowym. Pektyny działają łagodząco, pomagają w zaparciach, pobudzają pracę jelit i obniżają poziom cholesterolu. Bogate w flawonoidy owoce róży wzmacniają naczynia włosowate, mogą przynieść korzyści w leczeniu chorób zapalnych, takich jak zapalenie kości i stawów.

Grana oferuje napoje rozpuszczalne na bazie dzikiej róży, będące idealną alternatywą dla tradycyjnych herbat. Bogate we antyoksydanty i witaminę C produkty marki Wilde Rose są dodatkowo wzbogacone o stewię dla zbilansowania smaku napojów.